Δεν θέλω η κοπέλα του γιου μου να κοιμάται στο σπίτι μας. Πώς να το χειριστώ;

Δεν θέλω η κοπέλα του γιου μου να κοιμάται στο σπίτι μας. Πώς να το χειριστώ;

Ο γιος μου είναι φοιτητής οικονομικών στο 3o έτος και έχει εξεταστική. Τώρα τελευταία έχει γνωρίσει ένα κορίτσι και θέλει να το φέρνει το βράδυ σπίτι μας να κοιμούνται μαζί, ενώ εγώ δεν το εγκρίνω. Αυτή νοικιάζει σπίτι και σπουδάζει Αθήνα. Σαν μάνα 48 χρονών, από σεβασμό και μόνο, δεν μου αρέσει να έρχεται το κορίτσι να κοιμάται σπίτι μας. Πώς να το χειριστώ; Ευχαριστώ.

Δεν θέλω η κοπέλα του γιου μου να κοιμάται στο σπίτι μας. Πώς να το χειριστώ;

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πόσο υπέροχο που ο γιος σας μεγαλώνει. Έχετε πια έναν ενήλικα γιο, ο οποίος αναπτύσσεται σε πολλά επίπεδα! Είναι υπέροχο που επιθυμεί να έχει μια σύντροφο και να μοιράζεται χρόνο και εμπειρίες μαζί της. Είναι υπέροχο που βρίσκονται στην ίδια φάση ζωής και μοιράζονται πολύ ουσιαστικά θέματα όπως προβληματισμούς, όνειρα, συναισθήματα. Πρέπει να χαρείτε για την εξέλιξη του γιου σας. Το γεγονός ότι προχωρά, είναι απόδειξη ότι τον μεγαλώσατε καλά δίδοντάς του αξίες όπως την εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις!

Ο γιος σας ενηλικιώθηκε και για να το χαρείτε, χρειάζεται να βρείτε τη νέα σχέση μαζί του. Η νέα σας σχέση θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη, την παιδική. Σε αυτήν την φάση πρέπει να τον ελευθερώσετε και να χαρείτε για τις επιλογές του, έχοντας πάντα κατά νου και τις δικές σας επιλογές. Δώστε χώρο στη δική σας προσωπική ζωή, στη δική σας σχέση με τον σύντροφό σας, έτσι ώστε να έρθετε κοντά όχι μόνο ως γονείς, αλλά και ως ζευγάρι που αλλάζει φάση ζωής και δοκιμάζει κάτι διαφορετικό! Μη χάνετε τις δυνατότητες για εξέλιξη που σας δίνονται!

Έχετε δείξει στον γιο σας τον δρόμο και τώρα ήρθε η σειρά του να τον δείξει εκείνος σε εσάς. Φροντίστε τις σχέσεις σας για να μην ενοχοποιείτε τη νέα κατάσταση.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

mama365