Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Σταματήστε Άμεσα να Χρησιμοποιείτε Αλουμινόχαρτο.

Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Σταματήστε Άμεσα να Χρησιμοποιείτε Αλουμινόχαρτο.

Όλοι χρησιμοποιούμε το αλουμινόχαρτο στην κουζίνα, για το μαγείρεμα και το τύλιγμα και συχνά ακόμα και σαν θεραπεία σε μικροπροβλήματα.

Ωστόσο, μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως υπάρχουν κάποια σημαντικά πράγματα που δεν γνωρίζουμε γι’αυτό το προϊόν.

Αρχικά, το αλουμίνιο είναι ένα βαρύ μέταλλο που επηρεάζει την λειτουργία του εγκεφάλου, λειτουργεί σαν νευροτοξίνη και έχει συνδεθεί με την ασθένεια Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με ειδικούς, η έκθεση στο βαρύ αυτό μέταλλο για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να έχει ως συνέπεια την πνευματική παρακμή, απώλεια ισορροπίας, μνήμης, προσανατολισμού και χειρισμού του σώματος.

Η έρευνα αυτή έδειξε πως το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο επηρεάζει τα κόκαλα, καθώς το αλουμίνιο συσσωρεύεται στο σώμα και καταλαμβάνει τον χώρο του ασβεστίου, μειώνοντας τα αποθέματά του.

Επίσης, οι ερευνητές έκαναν την σύνδεση του μαγειρέματος με αλουμινόχαρτο και της πνευμονικής ίνωσης, καθώς και άλλων ασθενειών του αναπνευστικού σαν αποτέλεσμα εισπνοής σωματιδίων του.

Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν πως όταν το αλουμινόχαρτο εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, εκπέμπει σωματίδια του μετάλλου στο φαγητό.

Ο Dr. Essam Zubaidy, χημικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Sharjah, βρήκε πως ένα γεύμα μαγειρεμένο με αλουμινόχαρτο μπορεί να περιέχει μέχρι και 400mg από αλουμίνιο.

Όσο πιο υψηλή η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα αλουμινίου εντοπίστηκε. Η συνισταμένη ποσότητα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι τα 60mg καθημερινά.

Προσθετικά όπως τα E173, E520, E521, E523 E541, E545, E554, E555 E556 και E559 περιέχουν επίσης ενώσεις αλουμινίου.

Αντίθετα με τον σίδηρο και άλλα μεταλλικά, το σώμα μας δεν χρειάζεται το αλουμίνιο. Έτσι, δεν μπορεί να το διαχειριστεί σωστά. Οπότε τι το κάνει; Το αποθηκεύει στο σώμα και με τον καιρό συσσωρεύεται στα νεφρά, τον εγκέφαλο, τα πνευμόνια, το συκώτι και τον θυρεοειδή.

Το αλουμίνιο βλάπτει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η έκθεση παιδιών σε αλουμίνιο έχει συνδεθεί με αυτισμό.

Μειώστε την έκθεσή σας σε αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι ένα βαρύ μέταλλο που μπορεί να γίνει τοξικό σε μεγάλες ποσότητες. Επειδή όμως είναι ένα από τα μέταλλα που υπάρχουν σε αφθονία στην φύση, είναι σχεδόν αδύνατο να το αποφύγουμε εντελώς.

Ωστόσο, μπορείτε να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε στην κουζίνα, να αποφεύγετε προϊόντα υγιεινής με υδροξείδιο του αργιλίου, να αποφεύγετε επεξεργασμένες τροφές, κλπ.

Πηγήthehealthconsciousness